Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk (MEB), okulların yaz süresince açık olacağını ve isteyen öğrencilerin bu durumdan faydalanabileceğini söyledi. Selçuk ayrıca, "Karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" tanıtımında, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar yönünde Türkiye çapında bugünden itibaren bütün ilkokul ve bünyelerindeki ana sınıflarda, 7 Haziran Pazartesi günü ise bütün ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçildiğini anımsattı.

Diğer okul öncesi eğitim kurumlarında mevcut halde olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edileceğini, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki temel eğitim okullarında ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime 5 gün, tam zamanlı olarak başlanıldığını açıklayan Selçuk, yüz yüze eğitimlere katılımın tekrar isteğe bağlı olacağının altını çizdi.

Selçuk, Kovid-19 salgını sürecinde TRT EBA kanalları, EBA platformu ve değişik destek mekanizmalarıyla öğrencilere en nitelikli içeriklerle ulaşmaya çalıştıklarını dile getirerek, eğitimin uzaktan gerçekleşmesinin öğrenci, öğretmen ve aileler için bazı sınırlılıklar doğurduğuna dikkat çekti.

Bu sınırlılıklardan kaynaklanan akademik ve sosyal gereksinimleri saptamak amacıyla yapılan araştırmalarda, değişik öğrenci gruplarında değişik seviyelerde bir telafi çalışmasına gereksinim olduğunu belirlediklerini belirten Selçuk, bundan ötürü öğrencilerin sosyal, duygusal alanda iyileşeceği ve fiziksel olarak aktif olacağı bir telafi programıyla salgının eğitime yansıyan olumsuzluklarını hep beraber bertaraf etmek, eğitimde fırsat adaleti ilkesi yönünde öğrencileri akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve sağlık yönlerinden desteklemek istediklerine değindi.