Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Hem Karadeniz’deki sel felaketinde hem Manavgat, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye hattındaki orman yangınlarında ilk dakikadan itibaren bütün kurum ve kuruluşlarımız çok hızlıca organize oldular. Bugüne kadar toplamda sadece yangınla ilgili olarak 49 milyon 400 bin lira nakdi destek SDYV aracılığıyla gönderdik." açıklamasında bulundu. 

49,4 MİLYON TL NAKDİ DESTEK 

Bakan Yanık, "Adana’ya 4,5 milyon TL, Antalya’ya 31 milyon TL, Mersin’e 2,4 milyon, Muğla’ya 9,5 milyon TL (ihtiyaç olursa destek sürecek) Osmaniye’ye 2 milyon TL nakdi destekte bulunduk. Bugüne kadar yangınlar için toplamda 49,4 milyon TL nakdi desteğimizi Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfımız aracılığıyla illere gönderdik. Artvin ve Rize’ye de toplamda 6 milyon TL kaynak aktarmıştık." diyerek yapılan nakdi destekleri açıkladı. 

'ONLARIN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bakan Yanık sözlerine, "Sahada ihtiyaç olan yere hemen yoğunlaşarak, yaklaşık 15 gündür çok yoğun bir biçimde vatandaşımızın yaralarını sarmaya, tespit etmeye, onlara psikososyal destekler vermeye, onların ilk travmalarını atlatmaya ve öbür yandan da ihtiyaç malzemelerini iletmeye devam ediyoruz. Hem sel bölgesinde hem de yangın bölgesinde tüm yaralar sarılıncaya kadar onların yanlarında olmaya devam edeceğiz." diyerek devam etti.