Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım uygulamasına şartları taşıması kaydıyla emekliler, özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanların da başvuru yapabileceğini açıkladı.

Destek kapsamında ailelere aylık 450-600 TL arasında olmak üzere yıllık toplam 5.400-7.200 lira arasında ödeme yapılacak. Sosyal medya hesabından başvuru şartlarını açıklayan Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı;

Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor! Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek.

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; Özel sektör çalışanları Esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecek.

EMEKLİLER DE FAYDALANACAK

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; SSK emeklileri, BAĞKUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.

BU CUMA BAŞLIYOR

Bakan Yanık ayrıca Temmuz'da yapılan başvuruların onaylanması halinde cuma gününde itibaren ödemelerin başlayacağını duyurdu.

Bakan Yanık, ''Ayrıca Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e!'' ifadelerini kullandı.