İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı gündemdeki yerini koruyan yasa dışı göç ve CHP'nin Suriyelilere vatandaşlık verildiğine ilişkin iddialarını değerlendirdi.

Sığınmacıların ülkelerine döneceklerini fakat son dönemde bu konuda tahrikler yapıldığını belirten Soylu,"Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye’de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır." dedi.

"500 BİN GÖNÜLLÜ DÖNÜŞ OLDU"

Bakan Soylu, "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. 2021 sonu itibariyle geçici statü ile Türkiye’ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir." diye konuştu.

SURİYELİLERİN BAYRAM ZİYARETLERİ

Bakan Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramlarda memleketine giden Suriyelilerin geri alınmaması konusundaki açıklamalarını da değerlendirdi.

Soylu, "Bayramlarda güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusu, müsaade etmeme değerlendirmemiz var." dedi.