İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

HES'i kendi gözümüzle görebilmek için akşamüstü gittiğimizde de HES'in hemen üzerinde ağaçların kökleriyle beraber suyun şiddetiyle koparılıp dağın tepesinden büyük bir çıplaklık açıldığını gördük. Normal olmayan bir manzarayla karşılaştık. 

'AĞIR BİR TABLO VAR'

Yaşadığımız sel, benim bugüne kadar gördüğüm en ağır tablodur. Sadece Bozkurt'taki tablo 5 Dereli'nin üstündedir. Ağır bir tablo var. Esnaf açısından, kayıplarımız açısından ağır bir tablo var. Etkilediği insan sayısı açısından da ağır bir tablo var. 

Tüm köylere helikopterle jeneratör gönderiyoruz. 

BIRAKIN İŞİMİZİ YAPALIM

Bırakın işimizi yapalım. Hep sağduyuya davet ettim ama anlamıyorlar ki. Nedir, HES patlamış. Gidin görün. Sizin elinizde böyle bir bilgi olsa bugüne kadar durur muydunuz? Yalan makinelerine milletimizin itibar etmemesini altını çizerek söylemek istiyorum.

Bir yalan daha: 500 kişi öldü, bin kişi öldü... Nereden duydun? Oradan bir görevli söyledi. Bizim görevimiz vatandaşı doğru bilgilendirmek. Burada işini yapan, insanların gözündeki gri bakışı alıp bir mutluluğa döndürmek bizim görevimiz. 

SEL BÖLGESİNDE KAÇ KAYIP İHBARI GELDİ?

Kayıp ihbarı nedir? Bizim 112 diye bir sistemimiz var. Elektriğinden suyuna kadar, beslenmesinden çadırına kadar her birini koordine ettiğimiz, yönetmeye çalıştığımız organizasyon şemamız var ve biz bunu devam ettiriyoruz. Bunlardan biri de kayıp ihbarıyla ilgili. 112'ye gelen ihbarlar 143 civarındaydı. Kayıplarla birlikte. İhbar sayısı arttı. Daha sonra ulaştıklarımız oldu. 62 buradaki ihbar. Yaklaşık 15 de Sinop'taki kayıp ihbarı. Toplam 77. Bunların hepsi kayıptır demiyoruz. İhbar üzerinden gidiyoruz. 

Yıkılan binalarla ilgili İnebolu Başsavcılığımız soruşturma başlattı. 

BAKAN KURUM'UN AÇIKLAMALARI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da afet bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
Esnafın yaralarını saracak yapısal adımları atacağız. Tüm hasarlarımızı hızlı bir şekilde gidereceğiz. İnşallah Bozkurt'umuzu ihya edecek adımları atacağız. Vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız.