Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı (KOM) Şehit Altuğ Verdi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen 'Poliste Psikolojik Sağlamlık Semineri'ne katılım gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada polislere emeklilik müjdesi verdi.

'DİĞER BİRİMLERDE CİDDİ BOŞLUKLAR OLUŞTU'

Soylu, polis teşkilatında, 15 Temmuz darbesinden sonra, personel sayısının yetersiz geldiğini ve personellerin 12 saat boyunca çalıştıktan sonra 12 saat boyunca dinlendiğini belirtti. FETÖ'ye karşı mücadele çerçevesinde vatanını, milletini ve devletini seven personellerin hangi birimlerde olduklarına bakılmadan terör gibi önemli birimlere nakillerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu sebeple diğer birimlerde ciddi anlamda boşluk oluştuğunu söyleyen Soylu, bunu vatandaşlara hissettirmemeye çalıştıklarını söyledi.

POLİS EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ

Soylu, polislerin emeklilik ikramiyeleriyle ilgili olarak, "Bugün giren polisler, 350 bin TL emeklilik ikramiyesi kazanacaklar. Bizlerin amacı da bu miktarı 500 bin TL'ye çıkartmak. 4 yıl içinde polis sandığımızın yönetimizde, polis arkadaşlarımızın da gayretleri sayesinde verimlilik, karlılık ortaya koyup öz varlığımızı hakikaten iki kattan fazlaya çıkardık." ifadelerine değindi.