İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada "ABD Büyükelçiliği'nin taziye mesajını kabul etmiyoruz. Eğer saldırganı yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçacaktı." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

Saldırının nerede koordine edildiğini biliyoruz. Biz bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan elçiliğinin taziye mesajını kabul etmiyoruz. Biz kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere tahammülümüz kalmamıştır. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Eğer saldırganı yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçacaktı.

Bakan Soylu, yakalanan teröriste ilişkin, "Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama 'Onu öldür' talimatı verdiği kişiyi de yakaladık"dedi. 

'TERÖR ÖRGTÜNÜN TALİMATI TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLMESİNE YÖNELİKTİ'

Bir bilgi daha vereyim. Olay sonrası yapılan teknik dinlemede açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Kanal atın talimatı var net bir şekilde. İstanbul'a 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik.

Elbette biz burada millet olarak birlik içinde güçlü olmalıyız, bunlara boyun eğmemeliyiz. Son 2 saldırının da hem Mersin hem de bunun birinin Münbiç'te ve birinin de talimatının Kobani'den geldiği çok açık net ortadadır.