Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un açıklamasına göre, 'Normalleşme Desteği' ve 'İlave İstihdam Teşviki' süreleri, Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı. 

Koronavirüs (covid-19) salgınının işgücü piyalarına olan etkisinin en az seviyeye indirilmesi ile istihdamın desteklenmesi amacıyla, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması' kanununun Resmi Gazete'den yayımlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı kararı ile teşvik ve desteklerin süresi uzatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, uzatılan teşvik ve destek süreleriyle ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

İSTİHDAMI KORUMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Selçuk, halihazırda uygulanan 'Normalleşme Desteği'nin, Cumhurbaşkanı kararı vesilesiyle 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldığını belirtti. Selçuk, 3 aylık olan yararlanma süresinin ise 6 aya kadar çıkarıldığını belirterek, normal çalışma düzenine geçiş yapmış olan iş yerlerinin, Normalleşme Desteği ile destekleneceğini, böylelikle istihdamı korumayı sürdüreceklerini açıkladı.

İLAVE İSTİHDAM TEŞVİKİ SÜRESİ 2022'YE KADAR UZADI

İstihdam korunması ve arttırılması kapsamında, iş verenlere vergi ve prim desteğini düzenleme görevindeki 'İlave İstihdam Teşviki' süresi, 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı. Bakan Selçuk, bu teşvik vesilesiyle, önceki yılın ortalama sigortalı çalışan sayısına ek olarak istihdam edilen kimseler için sağladıkları prim desteği uygulamasının da devam edeceğini belirtti.

Bakan Selçuk; Kadın, Genç ve Mesleki yeterlilik belgesi olan kişilerin istihdamına uyguladıkları teşvikle ilgili olarak, bu teşvik süresinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Bakan Selçul, İstihdam Kalkanı sayesinde istihdamda koruma ve artış sağlanması hususunda alınan bu tedbirlerin, iş verenlere ve iş arayan vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.