Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile olan mücadele kapsamında eğitim alanında alınan tedbirlerle alakalı olarak, canlı derse erişim sağlamakta sıkıntı çeken öğrencilere daha çok olanak sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

'BİZİM EN DOĞRU PUSULAMIZ, EKSİKLERİMİZİ GÖRMEMİZ'

Bakan Selçuk, "Bizim en doğru pusulamız, eksiklerimiz olduğunu görmemiz ve bu eksikler için çaba harcamamız. Biz, 'her şey kötü' veya 'hiçbir sorun yok' şeklinde konuşmuyoruz. Biz, 'bu kalemlerde çalışmalıyız' ve 'şu kalemlerde iyiyiz' ifadelerini kullanıyoruz. Geriye dönüp baktığımız zaman işin büyük bir bölümünde müsterih olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

CANLI DERS KAPASİTESİ 3 MİLYONU AŞTI

Okulların açılmadığını anımsatan Bakan Selçuk, bunun sebebinin koşullara, sosyal hayata, cenazelere, düğünlere, Türkiye'nin yapısına ve bütün bunların sosyo antropolojik tablodaki durumuna bağlı olduğunu dile getirerek, "Önceleri canlı ders yapabilme kapasitemiz yaklaşık olarak 100 bindi. Şimdi ise 3 milyonu aşmış durumda." dedi.

DİJİTAL KARNE UYGULAMASI

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili kritik Bir açıklamada bulunan Bakan Selçuk, öğrencilerin karne alması ile ilgili olarak, "Dijital bir karne uygulaması yapacağız." şeklinde konuştu.