Yaşanan depremin merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalar sırasında bölgeye giden Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli'nin de telefonla konuştuğu Buse Hasyılmaz'a ulaşmak için enkaz içinde lazer ışık yanstılarak kontrol yapıldı. Isının uyarı verdiği yerde ise kazı yürütülüyor. Aramada termal kameralar da kullanılıyor.

Buse 9,5 Saat sonra enkazdan kurtarıldı

Diğer yandan arama kurtarma çalışmalarını takip eden Buse Hasyılmaz’ın nişanlısı Nurullah Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sesimizi duyuyor, iyi olduğunu söyledi ve sesleri duyuyor. Diş kontrolüne gitmişti, şu anda ikinci katta annesiyle enkaz altında." dedi.

Hasyılmaz'la telefonla yaptığı konuşmasında da Yalçın'ın, nişanlısına onları beklediğini söyleyerek, "İyi misin, az daha dayan Buse." dediği gözlendi.

Buse'nin Sağlık durumu iyi

Buse enkazdan, 9,5 saat sonra kurtarıldı. Buse'nin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Buse ile birlikte bir kişinin daha enkazdan sağ olarak kurtarıldığı belirtildi. 


Enkazdaki çalışmalar sürüyor.