Toplantıda İklim Kanunu Taslağı ve Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, “Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi’ni yaygınlaştırmak istiyoruz. Sanayide özellikle fabrikalarımızın Yeşil Dönüşüm Belgesini almalarını bir mecburiyet haline getireceğiz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, komisyon üyeleri ve Bakanlık genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. İLBANK Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Özhaseki, hava kirliliği, yenilebilir enerji, iklim değişikliği konularında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEMİZİ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

İklim Kanunu Taslağı başta olmak üzere çevre projelerini anlatan Bakan Özhaseki, "İklim değişikliğiyle mücadelemizi, daha güçlü bir şekilde sürdürebilmek için İklim Kanunu Taslağı’nı hazırladık. Ayrıca, Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi’ni yaygınlaştırmak istiyoruz. Özellikle sanayideki fabrikalarımızın ‘Yeşil Dönüşüm Belgesi’ almalarını bir mecburiyet haline getireceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ: YEŞİL KALKINMA VE 2053 NET SIFIR EMİSYON”

Bakan Mehmet Özhaseki, toplantıda Yeşil Kalkınma ve 2053 Net Sıfır Emisyon hedefine vurgu yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda, ortak evimiz dünyamızın yarınları için yüksek çevre bilinci ve hassasiyetiyle çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.