Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, canlı yayında İzmir depremine ilişkin açıklama yapıyor. Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar;

Enkazdan 100 kişi sağ olarak kurtarıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 1000 kişilik ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda İzmir'de çöken binalarda enkaz altında kalan vatandaşlardan 100'ünün sağ sağlim bir şekilde enkazdan kurtarıldığını açıkladı.

Kalıcı konutların yapımı için çalışıyoruz

İzmir'deki vatandaşların yaralarını saracaklarını ifade eden Murat Kurum, evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için hem AFAD hem de valiliklerle koordineli bir şekilde çalışmalar gerçekleştirileceğini ve kalıcı konutların inşası için çalıştıklarını söyledi. 

Deprem bölgesine çadır sevkiyatı yapıldı

Bakan Kurum, Kızılay, AFAD ve İzmir belediyesi tarafından deprem bölgesinde çadır sevkiyatı yapıldığını duyurdu. Vatandaşların beslenme ihtiyaçları için Kızılay'ın görev aldığını belirten Kurum, bugün zarar gören binalarda hasar tespiti yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum ayrıca, ağır hasarlı binaların yıkılma riskinde olduğunu belirtti.

17 bina yıkıldı, kurtarma faaliyetleri devam ediyor

Bakan Kurum, İzmir'deki 6.6 şiddetindeki depremin ardından 17 binanın yıkılarak enkaz yığını haline geldiğini açıkladı. Bakan Kurum nkaz halindeki binalardan 8'inde arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü vurguladı.