Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Seferihisar'daki depremin ardından yaralanan vatandaşlarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarına göre İzmir depreminde 114 kişi yaşamını yitirdi.

Şu anda tedavi olan 36 kişi olduğu belirtildi. Ayrıca 999 İzmirli vatandaşın da tedavisinin sona erdiği ve hastaneden taburcu edildiği aktarıldı. Hali hazırda 7 kişinin yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 5 hastanın ise durumu kritik.

Ayda ve Elif bebeğin sağlık durumu nasıl?

Bakan Koca, 91 saat sonra enkazdan kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'i hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Ayda bebeğin rahat bir şekilde konuşabildiğini belirten Koca, bebeğin durumunun iyi olduğunu söyledi. Elif bebeğin ise kardeşleriyle birlikte hala tedavi sürecinde olduğunu ifade etti. Elif bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Günay'ın da durumu gayet iyi

Enkaz altındayken kendisine ulaşan görevliye, "Abi sen gitme." cümlesini kurarak hafızalara kazanan Günay'ın da sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Ancak Günay'ın 2 ila 3 gün daha yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.

Bakan Koca, İdil'i ve koronavirüs (kovid-19) testi pozitif çıkan bir kızı daha ziyaret ettiğini belirterek onların da sağlık durumunda bir problem olmadığını söyledi.