Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Koronavirüs (Kovid-19) tablosundaki verileri değerlendirmeye aldı. Son 24 saat içinde Türkiye'de 196 bin 920 PCR testi yapıldı. Bu testlerden 32 bin 137'sinin pozitif olarak sonuçlandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu ise tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti.

KISITLAMALAR VAKA SAYILARINA ETKİ ETTİ Mİ?

Buna göre hafta içi saat 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma günü saat 21.00'dan başlayarak Pazartesi sabah saat 05.00'a kadar sokağa çıkmak tamamen yasaklanmıştı. Vatandaşlar, bu kısıtlamaların Koronavirüs (Covid-19) tablosu üzerinde etkili olup olmadığını merak edip araştırmaya başladı. Peki, sokağa çıkma kısıtlamaları, Türkiye genelindeki vaka sayılarına ne kadar etki etti?

7 ARALIK 2020 GÜNCEL KORONAVİRÜS TABLOSU

Geçtiğimiz gün tabloda derlenen verilere göre, toplamda 196 bin 920 Koronavirüs testi yapıldı, bu testlerin 32 bin 137'si pozitif olarak sonuçlandı. Yeni hasta sayısı 6 bin 420 olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden kişi sayısı 203 oldu. Ağır hasta sayısı 5 bin 836, iyileşen kişi sayısı ise 5 bin 17 olarak kayıtlara geçti.

AĞIR HASTA SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Twitter'dan güncel verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısının artış hızında azalma kaydedildiğini söyledi. Uygulanan kısıtlamaların yavaş yavaş etkisini gösterdiğini anlatan Bakan Koca, bu etkiyi yakın zamanda daha fazla hissetmeyi umut ettiklerini dile getirdi. Bakan Koca, vatandaşları kalabalık ortamlardan uzak kalmaya davet etti.

Haber düzenleme: Ecem Köksal