Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'deki Pekin şehrinde bulunan gümrükte görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca, gümrük hareketliliğine geçici bir süre için ara verildiğini, bundan dolayı Çin'den sipariş edilen koronavirüs aşılarının geliş tarihinde birkaç günlük aksama olacağını ifade etti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pekin'de verilen koronavirüs alarmı ve şehrin gümrüğünde baş gösteren Covid-19 vakasından ötürü, gümrük hareketliliğinin geçici bir süreliğine durdurulduğunu bildirdi.

SİNOVAC AŞISININ GELİŞ TARİHİ ERTELENDİ

Bakan Koca, Pekin'de yaşanan koronavirüs sebebiyle gümrük işlemlerinin ardından Türkiye'ye doğru yola çıkması öngörülen, Çin'li firma Sinovac tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının gelişinin erteleneceğini de duyurdu. Bakan Koca, gümrükte baş gösteren koronavirüs vakasından ötürü gümrük işlemlerine ara verildiğini, Türkiye'ye gelmesi beklenen aşıların bir iki gün gecikmeyle geleceğini ve söz konusu gelişmeleri aktarmayı sürdüreceklerini kaydetti.