Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Bakanlık olarak tüm gençlerimizin yanındayız. Onları geleceğe hazırlamak, onların umutlarını büyütmek en büyük gayemizdir.

Bakan Kasapoğlu, "Yurt kapasitesi bugün itibarıyla 800 binin üstüne çıkmış bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesini yeni rakamlarla egale etmeye devam edeceğiz." dedi. 

Gençleri istismar aracı yapmalarına izin vermeyeceğiz.

'AN İTİBARİYLE BAŞLATIYORUZ'

Bakan Kasapoğlu, "Yurt başvurularını an itibariyle başlatıyoruz. e-Devlet üzerinden başlıyor. Yerleştirmeler otomatik olarak yapılacak." açıklamasında bulundu. 

YURT ÜCRETLERİ 

Bakan Kasapoğlu, yurt ücretiyle ilgili "Burada bir gurur tablosundan bahsediyorum. Bu gururu istisnasız herkesin hissetmesi gerekiyor. Bu muhteşem hizmete gölge düşürülmemesini ifade ediyorum. Kılı kırk yaran hassasiyetle çalıştık. Her zaman daha iyisini yapma hedefiyle çalıştık. Tüm yöneticilerimiz hazırlıklarını en güzel şekilde gerçekleştirdiler.

Yurt ücretleriyle ilgili ifadeler görüyorum. Resmi olarak yurt ücretlerini Eylül ayı içinde belirleyip, açıklayacağız. Bunun dışında hiçbir bilgiye itibar edilmesin." ifadelerini kullandı. 

YERLEŞTİRME SÜRECİ

Bakan Kasapoğlu, "Pazar günü başvurular bitecek, sonrasında da hızlı bir şekilde yerleştirme sürecini tamamlama yolunda tamamlanacak.

Seyahatsever uygulaması gençlerimizi mutlu ediyor. Anadolu'daki seyahatlerimde de karşılaşıyorum. Gençleri görünce mutlu oluyoruz. " dedi.