Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye 2023 ve A Para zirvesinde yaptığı konuşmada, "Ana ihale için de görüşmelerimiz, hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Bunun kendi gelirleriyle bu projenin kendini yönetmesi için olağanüstü bir çalışmamız var. Genel bütçeye yük olmadan bu projenin üstesinden gelmek için uğraşıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Kanal İstanbul'un kendi ekosistemini kendi içinde üretecek dünyanın en gözde projelerinden biri olacağını belirten Karaismailoğlu, yüzlerce geminin her gün İstanbul Boğazı'ndan geçmek için sıra beklediğini ve Türkiye'nin bu projeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'ndan güvenli geçiş sayısının 25,000 olduğunu ancak şu anda 40,000'in üzerinde geminin geçtiğini belirten Karaismailoğlu, "Buradaki gemi trafiğini azaltmak için alternatife olmazsa olmaz ihtiyacımız var" dedi.

Karaismailoğlu projenin çevresel etkilerinin çok fazla olmayacağını, toprak hareketinin ise İstanbul Havalimanın'dan da az olacağını söyledi. Kanal İstanbul dünyanın en önemli en gözde projelerinden biridir. Proje kendi ekosistemini geliştirecek. Kanal İstanbul'un söylendiği gibi çevreye bir zararı olmayacak.

Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de açılacak.

Uydu çalışmaları hız kazandı. 5B uydusu tamamlandı 2022'de uzaya göndereceğiz.

İstanbul Havalimanı'nın devlete bedeli sıfırdır.

Mega projeleri yapmasaydık İstanbul kitlenirdi. Şu an İstanbul'da devam eden 60 milyar TL'lik 103 kilometrelik metro yapımımız var. Çok ciddi bir raylı sistem yatırımımız var. 

Çam Sakura Hastanesi metro çalışmaları bitmek üzere.