3. Türkiye 2023 Zirvesi A Para ve Sabah Gazetesi'nin ortaklığında bugün düzenlendi. Programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin ekonomik faaliyetleriyle ilgili çok önemli bilgiler verdi. 

DOĞU AKDENİZ VE KARADENİZ FAALİYETLERİ SONUÇ VERDİ

Türkiye'nin son iki yıldır Doğu Akdeniz'de, geçtiğimiz bir yılda da Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerini sevinç ile karşıladıklarını belirten Bakan Dönmez, enerji alanındaki çalışmaların meyvesini vermeye başladığını vurguladı.

Karadeniz bölgesindeki sondaj faaliyetleri ile Türkiye'de 8-9 yıllık bir doğal gaz tüketimini karşılayacak potansiyele sahip olan doğal gaz rezerviyle ilgili olarak ise, "Burada 3 yıllık çalışma süresi var. 25-30 yıllık bir üretim planı söz konusu olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz buradan gelecek gaz Türkiye'deki konutların ihtiyacını neredeyse 25 yıl kadar karşılayacak bir gaz miktarından bahsedebiliriz." dedi.

Akdeniz bölgesindeki sondaj faaliyetleri

Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilen sondaj faaliyetleri hakkında da konuşan Bakan Fatih Dönmez, Selçuklu-1 alanından umutlu olduklarını vurguladı.

Enerji alanında dışa bağımlılık azalacak

Türkiye'nin enerji alanında sessiz sedasız bir devrim yaşadığını, yenilenebilir enerji pontasiyelinin ise pek çok Avrupa ülkesine kıyasla daha hızlı gerçekleştiğinin altını çizen Bakan Dönmez, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için elektrik alanında yenilenebilir kaynakların çok önemli olduğunu belirtti. 

Bor bulaşık ürünü gelecek ay sahneye çıkacak

Bor rezervleri ile ilgili de bilgi veren Bakan Fatih Dönmez, tüketicinin borun bulaşık ürünüyle gelecek ay buluşacağını bildirdi.