Koronavirüs salgının hala aktif olarak devam ettiği Türkiye genelinde, salgının baş gösterdiği ilk zaman diliminde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından vaka sayılarında ciddi bir düşüş gözlemlenmişti.

Türkiye koronavirüs tablosundaki rakamların her geçen gün artış göstermesinin ve Bakan Fahrettin Koca'nın uyarılarının ardından gözler valiliğe çevrilmiş, tekrar sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı da bir merak konusu olmuştu. Peki sokağa çıkma yasağı bu haftasonu uygulanacak mı? 19-20 Eylül sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı kaç gün? Haberimizin ilerleyen bölümlerinde sokağa çıkma yasağının detaylarını öğrenebilirsiniz...

HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 19-20 EYLÜL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:

"Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Özellikle Türkiye'de sokağa çıkma gibi bir yasağın şu an söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu'nun da öyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim. İnsandan insana geçen bu virüsün yakın temasla geçtiğini bildiğimiz için maske ve mesafeyi çok söylüyoruz."