Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan projeye dair yeni bir adım atıldı.

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzik emekçileri için başlatılan projeye dair yeni bir adım atıldı.

"Müzik Susmasın” sloganı ile başlatılan projeni süresi 1 ay daha uzatıldı. Bakanlık tarafından, alınan karar dair yazılı bir açıklamada bulunuldu.

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının müzik meslek birlikleri, dernekler ve alakalı sendikayla başlattığı kampanyadan faydalananların, mayıs ayında da destek almaya devam edeceği belirtildi.

TOPLAM DESTEK 156 MİLYON LİRA

Alınan bu yeni karar ile projeden faydalananlara verdiği destek 5 aya çıkmış olacağı kaydedildi.

Mayıs ayı itibari ile desteklerin toplamda 156 milyon liraya ulaşacağının altını çizdi.

"DİJİTAL ARŞİV OLUŞTURULUYOR"

Bakanlık tarafından yapılan yazılı bildirimde son olarak, “Haftalık ya da günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden ya da işleri durma noktasına gelen ses ve enstrüman sanatçıları ile sektör çalışanlarının projeye katkıları karşılığında destek verdiği projede, aynı zamanda üretilen eserlerin geleceğe aktarılması amacıyla dijital bir arşiv oluşturuluyor.” ifadesi kullanıldı.

BAKAN'IN PAYLAŞIMI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, karara dair Twitter hesabı üzerinden yaptığı bildirime şu notu düştü:

"Müzik emekçilerimiz için #MüzikSusmasın sloganıyla başlattığımız projede destek süresi Mayıs ayı da dahil edilerek 5 aya çıkarıldı. Bugüne kadar olan toplam destek miktarı ise aşağı yukarı 156 milyon liraya ulaşacak."