Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı.

Döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları;

Verdiğimiz desteklerin yıl sonuna kadar 191 milyar TL'ye, milli gelirin yüzde 3,14'üne ulaşmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyan her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz, gereken tedbirleri gereken zamanda alacağız.

DIŞ TALEP VE YATIRIM HARCAMALARI OLUMLU KATKI SAĞLADI

Aşılamada günlük 1,5 milyona ulaştık, aşının olumlu etkisini hem ekonomide hem de sosyal hayatta göreceğiz. Dış talep ve yatırım harcamaları büyümeye olumlu katkı sağladı, ihracat tarafı olumlu gidiyor.

İhracatta yıl sonu hedefine ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. Büyümeden tüm vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanmasını arzu ediyoruz. Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır. "

ENFLASYON HEDEFİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ

Enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın önünde, kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız.

Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak.

Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır.

Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak. Bu da sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacak.

ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ

Sanayimiz için finansman, beşeri sermaye, vergilendirme ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi alanlarda somut politikaları hayata geçireceğiz. Finansal erişim için bankacılık sektörünün yanı sıra faizsiz finans sistemi ve sermaye piyasalarını daha da derinleştirecek politikalara hız vereceğiz.

Katma değer üreten firmaların ayakta kalmasını oldukça önemsiyoruz. Mesleki eğitim merkezlerini gençlerimiz için çok daha cazip kılacağız. Çok önemli bir adım atıyoruz hazırlıklarımızı da tamamladık. Kalfalık döneminde alınan ücretlerde iyileştirme sağlayacağız. Biz sağlayacağız. Sizlerin üzerindeki yükü kaldırmayı hedefliyoruz.

Ödeyebileceğiniz kadar borç alın, büyük yüklerin altına lütfen girmeyin. Şirketler finansman için halka arz gibi seçenekleri değerlendirmeli.

Sanayinin yeşil dönüşümü konusunu da hep birlikte ele almamız şart. Türkiye yeşil devrimin öncülerinden biri olabilir. TOGG projesi tam da bu bağlamda değerlendirilmesi gereken bir iş.