Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yeni sosyal dönüşüm ve ekonomik programları kapsamında yatırım ortamının iyileşeceğini, mali disiplinin korunacağını, fiyat istikrarının sağlanacağını, para ve maliye politikalarındaki eşgüdümü artış göstereceğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelere başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan burada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ELVAN: YAPISAL REFORMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Toplantıda konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Yerli ve uluslararası girişimcilerin yatırım ortamlarının daha iyi hale getirilmesi hususundaki yapısal reformları hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Yatırım, tüketim ve ihracattaki toparlanma eğilimlerine değinen Elman, 2020 yılındaki büyümenin yüzde 0,3 oranında olmasını beklediklerini açıkladı.

Elvan ayrıca koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi adına 29,4 milyar TL'lk vergi ödemesi ve 40 milyar TL'lik sosyal güvenlik primi ödemesinin de ertelendiğini duyurdu.

"ÜLKE RİSK PRİMİNİ AZALTACAĞIZ"

Elvan, ekonomi politikaların şeffaf, istikrarlı ve öngörülebilir şekilde uygulanacağının altını çizerek Türkiye'deki risk priminin azalmasını sağlayacaklarını ve toparlanma dönemine giriş yapılacağını bildirdi. Girişim Sermayesi Fonları'na direkt olarak kaynak atarımı gerçekleşmesiyle 2023 yılının sonuna kadar toplamda 2 milyar TL değerinde kaynak taahhüdü vermeyi hedeflediklerini açıklayan Elvan, ilerleyen dönemde koronavirüs salgının etkisini kaybetmesiyle yeni fırsatların doğduğu bir toparlama evresine geçeceklerini belirtti.

Elvan yeni sosyal dönüşüm ve ekonomik programları kapsamında yatırım ortamının iyileşeceğini, mali disiplinin korunacağını, fiyat istikrarının sağlanacağını, para ve maliye politikalarındaki eşgüdümü artış göstereceğini belirtti.