Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet'e kritik konularda açıklama yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki yılda, 90'lı yıllardaki gibi uzun vadeli doğal gaz kontratlarının olmayacağını belirtti. Bakan Dönmez, 5 yıl içinde 25-30 milyar metreküplük kontratların biteceğini ifade etti.

ENERJİ BAKANLIĞI'NIN YILDIZI PARLADI

Yeni Şafak Gazetesi tarafından yapılan habere göre; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet'in kendisine yönelttiği gündeme dair sorulara yanıt verdi. 2020 yılının en güzel haberleri arasında yer alan Karadeniz'deki 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfine işaret eden Bakan Dönmez, doğal gaz keşfinin değerinin 80 milyar doları bulduğunu ifade ederek, bu keşfin Enerji Bakanlığ'ının yıldızını parlattığını dile getirdi.

KONTRATLARIN SÜRESİ 5 YIL İÇİNDE SONA ERECEK

Öncelikle 320 milyar metreküp şeklinde açıklanan, ardından 405 milyar metreküp olduğu anlaşılan doğal gaz keşfinin çok büyük bir müjde olduğunu dile getiren Bakan Dönmez, önümüzdeki yılda, 90'lı yıllardaki gibi uzun vadeli doğal gaz kontratların süresinin yavaş yavaş dolmaya başladığını belirtti. Bakan Dönmez, 5 yıl içinde 25-30 milyar metreküplük kontratların da sona ereceğini duyurdu.