Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluYunanistan'ın çıplak göçmen fotoğraflarının paylaşması ile ilgili, "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor. Frontex'in Türk karasularında gerçeklemiş gibi koordinatları nasıl değiştirdiği ortaya çıktı. "Biz her şeyi yaparız, bunu Türkiye'nin üzerine atarız" diyorlar ama biz her şeyi ortaya koyarız. Bir haftada 4 tane göçmen daha ölü olarak çıkarıldı. O botların şişlenmesi ve maalesef insanların ölümüyle sonuçlanıyor.

Karnesi çok kabarık olan Yunanistan'ın suç arttıkça Türkiye'ye iftira atması doğaldır. İçişleri Bakanlığımız da gerekli açıklamaları yapıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsıyı bile bekledi, yalanları ortaya çıktı." açıklamalarında bulundu. 

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERİLİMİ

Çavuşoğlu, "Gecikmeli de olsa Ermenistan'ın buna olumlu cevap verdiğini görüyoruz. Sınırlarla birlikte ortak komisyon kararı alındı. Diğer taraftan Dışişleri Bakanlarının barış müzakerelerini başlaması için görevlendirildiler. Kapsamlı bir barış anlaşması Güney Kafkasya'nın huzuru için önemlidir." dedi. 

'FRANSA OBJEKTİF OLAMIYOR'

Bakan Çavuşoğlu, "Fransa ve Macron maalesef objektif olamıyorlar. Objektij olamayınca dürüst de olamıyorsun. Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev, Macron'un teklifini kabul etti. Prag'da 4'lü toplantı gerçekleştirdiler. Bu toplantıda Azerbaycan'a baskı yapmak istemişler. Sizin karşınızda eski Türk toprakları yok.

Biz Azerbaycan ile birlikte normalleşme konusunda samimiyiz. Böylelikle Güney Kafkasya'yı barış ve istikrar bölgesi yapabiliriz." sözlerini kullandı.