Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri, Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısı düzenledi.

RUSYA AÇIKLAMASI

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gelecek olması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu henüz bir tarihin belirlenmediğini, ancak mevcut takvime göre Putin'in Pekin Olimpiyatları'na gidip dönmesinden hemen sonra gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Putin'in Türkiye'ye geliş tarihiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Stratejik İşbirliği Toplantısı için Erdoğan, Putin’i Türkiye’ye davet etti. Ocak ayı uymadı. Kremlin, Putin'in Pekin Olimpiyatları’ndan döndükten sonra tarih verileceğini açıkladı." 

UKRAYNA ZİYARETİ

Mevcut takvime göre bu süre zarfında Türkiye'nin de Ukrayna'yı ziyaret edeceğini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında yapılacak olan görüşmenin, Erdoğan'ın Ukrayna gezisinden hemen sonra gerçekleşmesinin planlandığını ifade etti.

Çavuşoğlu ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyaretine ilişkin olarak, "Arzumuz Ukrayna ile diyaloğun devam etmesi" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN İLE İKİNCİ TOPLANTI

Ermenistan ile Türkiye'nin özel temsilcileri Rusya’da bir araya geldi.

Çavuşoğlu, özel temsilcilerin temas halinde olduklarını, bundan sonraki toplantının nerede ve ne zaman olacağına birlikte karar vereceklerini söyledi.

Antalya Diplomasi Forumu'na herkesi davet ettiklerini aktaran Çavuşoğlu, "Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ı davet ettik. Paşinyan en son, davet ettiğimiz kişilerin katılabileceğini söyledi. Memnun oluruz. Güven artırıcı adımların bir parçası olmuş olur" dedi.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'na Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ın da katılacağını açıkladı.