Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bilgin milyonların merakla beklediği EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili açıklama yaptı.

'O DOSYA ÖNÜMÜZDE DURUYOR'

Bakan Bilgin açıklamasında, ' O dosya da önümüzde duruyor. Mesafe katettiğimiz zaman kamuoyuyla paylaşacağım. Çalışma hayatıyla ilgili her sosyal mesele benim görevimdir. "Aman onu açmayacağız, o dosya kapalı." Hiç böyle dediğimiz yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı;

Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üni. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT'de katıldığı canlı yayında Bakan Bilgin'in EYT ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

EYT'DE SON DURUM NE?

Bakan Vedat Bilgin’in net bir şekilde çalışma hayatının, emekçilerin sosyal meselelerinin dosyası elimizde dediğini hatırlatan Zengin, “Sayın Bakanımızın ifadelerinden benim anladığım bu konuda da bir adım atılma ihtimali yüksek” dedi.

ÇALIŞMALAR NE KADAR SÜRER?

Bakan Bilgin’in ifadesi ile var olan sorunların dosyalarının tek tek açıldığını, bitirildiğinde diğer konuya geçildiğini aktaran Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi sözleşmeli personel var, ardından aralık ayındaki maaşlar ve diğer hususlar söz konusu. EYT düzenlemesinin aralık ayının ardından gündeme geleceğini düşünüyorum. Şahsen ilerleyen dönemlerde daha kuvvetle muhtemel bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum.”