Gelen son dakika bilgisine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bloomberg News'te değerlendirdiği Türkiye ekonomisiyle ilgili olarak en kötünün geride kaldığını, 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 5'lik oranda ekonomi büyümesinin gerçekleşeceği müjdesini verdi.

EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI

Dünyayı saran pandemi sürecinde, Koronavirüs (Kovid-19) salgınının ikinci dalgasının olmaması halinde Türkiye ekonomisinin yüzde 5'lik oranın çok üstünde büyüyeceğini vurgulayan Berat Albayrak, "Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız." dedi.

DOĞALGAZ REZERVİNİN BULUNDUĞU ALANDA BİN METRE DERİNE İNİLECEK

Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacağı bilgisinin altını çizerken, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezerviyle ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti:

 

"İlk gaz 2023 yılında sisteme verilecek şekilde yapılıyor, bu seviyelerde üretim ile şu anki tüketimimizin yüzde 30'unu karşılamayı hedefliyoruz. Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi alanında bin metre daha derine inilecek. Sakarya bloğu önümüzdeki aylarda ve yıllarda yoğunlaşacağımız bir alan, yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir."