Vatandaşlar KKTC seçimlerini kimin kazandığını merak ediyor. Geçtiğimiz gün ikinci tur için yeniden sandığa giden KKTC'li vatandaşlar, yeni cumhurbaşkanının kim olacağına karar verdi. Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar ve bağımsız aday Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarıştı. Sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu.

BAKAN AKAR'DAN ERSİN TATAR'A TEBRİK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar için bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Akar'ın mesajında, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'yla huzur ve güvene kavuşan ve 1983'ten bu yana bağımsız bir devlete sahip olan Kuzey Kıbrıs Türkü, bu seçimlerle örnek bir demokrasiye sahip olduğunu göstermiştir." ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin her daim KKTC ve Kıbrıs Türkünün yanında olduğunu belirten Akar, 1974'te gerçekleştirilen Barış Harekatı kapsamında adada sağlanan huzurun devam etmesi için Türkiye'nin uluslarararası anlaşmalardaki garantörlük görevini yapmaya devam edeceğini de vurguladı. 

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin; KKTC ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz üzerindeki haklarını ve menfaatleri korumak için üzerine düşen her görevi büyük kararlılıkla yerine getirdiğini, bundan böyle de bu düzenin devam edeceğini söyledi.

Son olarak şehit ve gazilere Allah'tan rahmet dileyen Akar, gazilere de sağlıklı ve uzun ömürler temennisinde bulundu.