Arnavut gazeteci ve yazar Anisa Bahiti, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük övgüde bulundu. Bahiti, salgın döneminde bütün dengelerin altüst olduğu ağır sağlık, siyasi ve ekonomik döneminde dahi tüm dünyadaki insanlara direniş ve cesaret çağrısında bulunabilecek, başta yaşama ve inanç özgürlüğü olacak şekilde özgürlüğe bütünüyle "Evet", dijital faşizme de şiddetle "Hayır" diyebilecek dünyadaki tek liderin Erdoğan olduğunu söyledi.

İNSANLAR ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAYBETTİ

Tüm hayatın, güzelin, iyinin ve doğanın büyüsünün tamamen bozulduğunu ve gerçeküstü bir çağ içinde yaşandığını ifade eden Bahiti, çağda dünya nüfusunun artış gösterdiğine ve hayatın basitleştiğine değinerek insanların özgürlüğünü kaybederek birer dijital yaratığa dönüştüğünü ifade etti.

DİNLENMEK BİLE SANAL HALE GELDİ

Yeni tip koronavirüs (covid-19 veya kovid-19) sebebiyle bu durumun çok daha belirgin hale geldiğine dikkat çeken Bahiti, söz konusu süreçte insanların eğitim ve iş hayatını evden yürüttüğünü, sevdikleriyle internet üzerinden iletişim kurduğunu ve kendilerine ait fikirlerini yalnızca sosyal medya paylaşım sitelerinden paylaştığını belirterek hayatın, stresin, eğitimin ve işin yanı sıra dinlenmenin bile sanallaştığını söyledi.

İNTERNETE OLAN BAĞLILIK, ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAYACAK

Gazeteci ve yazar Bahiti; seyahat etmek, eğitim almak, üretmek ve çalışmak için internete bağlı kalma zorunluluğunun, insanların özgürlüklerini kaybetmesine yol açacağını belirterek bu durumda dünyanın her noktasında "kontrollü" bir özgürlüğün hakim olacağını savundu.