MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla 2020 yılını değerlendirdi. Yeni yıl için tebriklerini gönderen Bahçeli, gündemle ilgili önemli konulara da değindi.

Bu yılın muhasebesini kapsamlı bir şekilde yapılacağını dile getiren Bahçeli, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına değindi. İnsanlığın bu virüsle büyük bir savaşa tutuştuğunu dile getiren Bahçeli, ilk olarak Çin'deki Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsün kademeler halinde dünya genelinde yayıldığını anımsattı. 2020 yılında refah, huzur ve istikrarın mum ışığı ile arandığını vurgulayan Bahçeli, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bu yıl Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde koronavirüse karşı başkalarının hayranlık duyacağı bir şekilde mücadele ettiğini bildirdi.

AŞI KONUSUNDA MUHALEFET TARTIŞMALARI

Bahçeli, açıklamalarında özetle şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar hususunda tartışma ortamı yaratmaya çalışanlar, koronavirüsün mutasyona uğrayan siyasi türevleridir. Acınacak haldeler. Türk milletini kuşkuya, tereddüte sürüklemek, yalan ve yozlaşma servis etmek vicdan ve ahlak krizidir.

AİHM TARAFINDAN ALINAN DEMİRTAŞ KARARI

Bir teröristin tutuklu olarak cezaevinde tutulmaması gerektiğini söyleyen kimliksiz garabetler, bu yıl provokasyonlara hız verdi, ancak milli gelecekte hiç etkisi olmayacak bir gölgeden farksız olacaklarını daha şimdiden tescilleyip belli ettiler. Katilleri suça azmettiren, bunlara yardım ve yataklıkta bulunan canilerin serbest bırakılacağı bir dünya, bir Türkiye yok. 2020'den sonuç alamayanların, 2021'in huzur ve umut ikliminde baş kaldırmaları hayalden ibaret.

CHP'Lİ VEKİLİN 'BAŞÖRTÜLÜ HAKİM ADİL OLAMAZ' AÇIKLAMASI

Saygısız, despot ve tahammülsüz bir siyaset kulvarından sivrilerek ortaya çıkanların manevi ve milli değerler ile kavga etmeleri Türkiye'ye çok şey kaybettirdi. Türban ve başörtüsü üzerinden milleti kutuplaştırmaya çalışanlar tekrardan sahnede. Türbanı olan bir hakimin adaletinden kuşkulanan zat ve onun gibiler ne inançlara, ne saygıya, ne de onura bağlılığa ilgilidir. Bu dil ayıplıdır, sakıncalıdır.

AYLİN SÖZER'E TAZİYE MESAJI

Yılın son günlerinde İstanbul'un Maltepe İlçesinde katledilen Aylin Sözer, Türk milletinde büyük bir üzüntüye sebep oldu. Artık çocuklar ağlamasın, kadınlar ölmesin, masumlara kıyılmasın, gelecek kararmasın.

ŞİKAYET ETMEK ŞEHİTLERE, MİLLETE HAKARETTİR

Türk milletine rağmen siyaset yapmayı amaç edinenler, manevi ve milli emanetlerle hesaplaşma gayesinde olanlar Türkiye'nin sırtındaki bir kamburdur. Terör örgütü PKK'nın ağzından konuşup siyasete kayyum ataması yapılmasını eleştiren zavallı kimselerin denetimine girdikleri çevreler ve mesaj verdikleri merkezler, Türk düşmanlığının temel kaynağıdır. Terör örgütü amigosu olmaya heveslenen kişilerin deva iddiası boş emektir. Kayyum ülkesi olmaktan ötürü şikayet etmek şehitlere, Türk milletine, güvenlik ve beka haysiyetine hakarettir.

'2021 yılının reformlarla, huzur ve selametle geçmesini dilerim'

Devlet Bahçeli sözlerini 2021 yılını umutla karşıladıklarını dile getirerek bitirdi. Tıpkı Karabağ zaferi gibi, 2021 yılının nice başarılarla, reformlarla; huzur, selamet, sağlık ve esamet içinde geçmesini temenni etti.