MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye yaptırım uygulama yönelik karar alması ile ilgili çok sert tepki gösterdi. Türkiye'nin silah alıp almamak hususunda ABD de dahil olacak şekilde hiç kimseye danışmayacağını belirten Bahçeli, yaptırım kararının hem skandal hem de saygısızlık ve nezaketsizlik olduğunu dile getirdi.

'İKİ TARAFTAN BİRİ MAHKUM, BİRİ HAKİM OLUR'

Müttefik ve dostluk hususlarının tek merkezli olarak ilerlemediğini söyleyen Bahçeli, hakkaniyet ve eşitlik temelinde bir diploması veya diyalog yoksa iki taraftan birinin mahkum diğerinin ise hakim olacağını vurguladı.

Bahçeli, S-400 füze savunma sistemleri konusunda Türkiye'yi eleştirenlere yanıt olarak, "Bizlere s-400'leri niçin satın aldınız diyerek parmak sağlayanların geçmişte istenen füze savunma sistemlerini ve silahları satmamak için sanal gerekçelere başvurdukları herkesin bildiği bir şeydir. Türk milletine parmak sallayamazsınız. Sallayanlar sonuçlarına katlanır. Türkiye Cumhuriyeti egemen ve bağımsız bir devlettir. Kendi kaderini kendisi çizer, istikametini kendisi belirler. Türkiye'yi bir cephe ülke olarak görenler şaşkınlık içerisinde bocalayan şuursuz kişilerdir. Bizim boynumuza tasma geçiremez, ayaklarımızla pranga vuramazlar. Türkiye'nin iradesi rehin edilemez." ifadelerini kullandı.