Fırat Kalkanı Harekat bölgesi Azez'de tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunanlar yakalanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımıza el uzatan, egemenlik haklarımıza dil uzatan, milli varlığımıza göz koyan kim ya da kimler varsa bunun acıklı sonuçlarına en ağır biçimde katlanacaklardır." sözleriyle tepki gösterdi. 

ESAD'LA GÖRÜŞME

Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur.

EKÜMENİK PATRİK YAZISINA TEPKİ

Lozan'a aykırı olmasına rağmen 'ekümenik' ifadesini kullanmaya çalışan Fener Rum Patriği Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor forması hediye edildi.

'Ekümenik Patrik' yazılmasına MHP Lideri Devlet Bahçeli tepki gösterdi. 

"Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadı" diyen Bahçeli, "Trabzonspor’umuza ve bu kulübümüze gönül veren muhterem vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu kepazeliğin hiçbir vicdan tarafından kabul edilmeyeceği ortadadır." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli ayrıca bu skandalın amacının kaos çıkarmak ve kriz ortamı yaratmak olduğunu belirtti.