Son dönemlerde siyaset gündeminden düşmeyen anayasa çalışmalarının mucitleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti (İP) ve Saadet Partisi'ne; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok sert tepki geldi. Dört partinin gizlice anayasa taslağı hazırlamasına sert çıkışan Bahçeli, anayasadaki 'değiştirilmesi teklif dahi edilemez' maddelerinin bile düzenlenmesiyle ilgili olarak, kimsenin Türklüğü anayasadan çıkarmaya gücünün yetmeyeceğini, çıkarmak isteyen varsa meydana çıkması gerektiğini söyleyerek tepkisini ortaya koydu.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi. Dört partinin bir araya gelerek anayasa hazırlamasına oldukça sert çıkışan Devlet Bahçeli, "Bu kadar mı tarihi gerçeklerinizle ters düşüp rehin oldunuz?" ifadelerini kullanarak muhalefete oldukça sert tepki gösterdi. İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

"KILIÇDAROĞLU NEREYE DOĞRU KOŞUYOR?"

Türk siyasetinin kendi ülkesine yabacılaştığına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye'nin yozlaşmış bir muhalefetten ötürü sancı çektiğini söyledi. Çocuklara bölücülük aşılamak isteyen CHP'nin tarihi köklerinden koptuğunu söyleyen Bahçeli, "ayıplı" olarak betimlediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne yöne doğru koştuğunu merak ettiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun da bu işin içinde olduğunu açıklayan Bahçeli, İmamoğlu'nun kırık dökük İngilizcesiyle 9-10 Kasım 2020 tarihinde Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği 52. Dünya Konferansı'nda açılış konuşması yaptığını, Türkiye'yi şikayet ede ede bitiremediğini ve demokrasiyi kötülediğini açıkladıı.

CHP mensuplarının belediye işi haricinde her işi yaptıklarının altını çizen Bahçeli, CHP'li Küçükçekmece Belediyesi tarafından PKK'ya ait sembollerle donatılan çocuk parkına da dikakt çekti. Bu durumun Kılıçdaroğlu zihniyetiyle terör örgütü sempatizanlığında sınır tanınmadığının bir alameti olmasına vurgu yapan Bahçeli, bu yapılanların hesabının muhakkak sorulması gerektiğini duyurarak, aziz Atatürk tarafından kurulan CHP'nin bu hale gelmesini kınadı.

"CHP BU KADAR MI TARİHİNDEN KOPTU?"

Muhalefetin "Gelin ve beni kullanın, boyunduruk altına alın" şeklinde mesajlar vererek küresel güç merkezlerine taklalar attığını ifade eden Bahçeli, bunun dünya üzerinde görülmemiş bir olay olduğunun altını çizdi. CHP'nin köklerinden bu denli kopmasına ağır tepki gösteren Bahçeli, "Bu kadar mı tarihi gerçeklerinizle ters düşüp rehin oldunuz?" açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu'nun hangi rezil kucaklara atılmak için çırpındığını soran Bahçeli, gündemde HDP, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin anayasa hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Bu durumun oldukça manidar olduğunu açıklayan Bahçeli, İYİ Parti'nin beklendiği üzere bu iddiaları reddettiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun da bu iddiaları reddettiğini söyleyerek o masaya kimin oturduğunu sorgulayan Bahçeli, "O halde bu ihanet metnini kimler yazdı, kimler hazırladı ve müzakere etti?" dedi.

Türkçe'yi, Atatürk'ü, Türklüğü ve Türk milletini anayasadan çıkarma teklifinin ve vatandaşlığa dair tanımın değiştirilmesi adına yapılması planlanan değişikliklerin izahını kimin vereceğini sorgulayan Bahçeli, "Kılıçdaroğlu hayreti bıraksın ve haysiyetle itiraf etsin. 2 Haziran 2018 tarihinde Millet İttifakı'nın bir çalışma yaptığını, başında da İbrahim Kaboğlu'nun olduğunu söylemedi mi? Bu yalancılığın karşısında hayrete düşen asıl milletimizdir." ifadelerini kullandı.