MHP lideri Devlet Bahçeli, toplantı sonrası açıklamalara bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Davamız halkın davası, haklının davası, hakikatin davası, elbet Allah davasıdır. Yolumuz uzun, yükümüz ağır ve lakin irade ve inancımız çelik gibidir. Sınırı ve sonu olmayan bir hayal gibi görünen ülkümüz, her dava arkadaşımın milletimize hizmet sürecinde takip edeceği yol haritasında bir kılavuz çizgidir.

Her an yenilenerek ancak kontrolsüz değişim dalgalarına, çivisi çıkmış manzaraya tedbirli ve uyanık yaklaşarak, asıl gelişme dinamiklerinin milli ve manevi kaynağımızda olduğunu bilerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevdamız millet, gücümüz devlettir. Allah'ın izniyle daha yapacağımız çok işler, ulaşacağımız çok hedefler vardır.

MHP'nin gündemini Türk milleti belirler. Yapacağımız çok iş ulaşacağımız çok hedef var.

55 yıldır ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. İlk günkü azimle nice 55 yıllara, nice yüz yıllara milletin himmet Allah'ın hikmeti ile partimizin vasıl olacağından en ufak şüphe duymuyoruz. Varlığını ve hayat haklarını korumak isteyen milletin sürekli geleceğe bakması mecburiyet olarak karşımıza çıkıyor. Ülkümüz büyük Türk milletini, ona farklılık kazandıran, tarihin derinliklerinden getirdiği dil, gönül, akıl ve vicdanda muhteşem değerleri, kutlu emanet olarak anlayıp insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatmak, barış ve huzur, esenlik için ülkemizi yer yüzünün en güçlü devleti olması için çalışmaktır

Fiyat anarşistlerine göz açtırılmamalı. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacaktır.

CHP yerel yönetimlerde başarısızdır. Yerel yönetimlerde acizdir, iflastadır ve itibarsızdır. CHP yerel yönetimlerde bölücülere boyun eğmiştir. DEM'lendikçe şuurlarını kaybettiler. Muhalefet Türkiye'den çoktan uzaklaşmıştır. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır.

Teröristlerle DEM'lenen parti Atatürk'ün partisi olamaz. Bölücülerin elini eteğini öpen bir parti Atatürk'ün partisi olamaz. Ağzına Türk milletinin adını alamayan, dış mihraklarla can ciğer kuzu sarması olanlar Atatürk'ün partisi olamaz."