MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM grup toplantısında konuştu. Toplantıda ABD başkanlık seçimleriyle ilgili değerlendirme yapan Bahçeli, Türkiye'nin ne Trump sevdalısı, ne de Biden şakşakçısı olmadığına dikkat çekti. Bahçeli, "Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz." şeklinde konuştu.

Bahçeli: Kılıçdaroğlu kimliğini kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni ABD Başkanı Joe Biden'ı kutlamasını eleştiren Devlet Bahçeli, dünya üzerinde hiçbir muhalefet partisi başkanının alelacele Biden'ı tebrik etmediğini, bunu ancak Kılıçdaroğlu'nun yaptığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun meşrutiyetini yabancı başkentlerde aradığını söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu için "kimliğini kaybetmiş siyasetçi" ifadelerini kullandı.

"Önemli olan başkanın kim olduğu değil"

Devlet Bahçeli, ABD seçimlerini kazanan adayın önemli olmadığını, ancak ABD'nin uygulayacağı yeni politikaların Türkiye'ye ve uluslararası ilişkilere ne şekilde yansıdığının önemi olduğuna dikkat çekerek ne Trump'a ne de Biden'a karşı bir sempatileri olmadığını vurguladı.

"Eğer düşmansak bunu bilmeliyiz"

ABD'den tek beklentilerinin Türkiye'yi küçümsememesi olduğunu duyuran Devlet Bahçeli, Türkiye ve ABD eğer dost ise ona göre davranılması gerektiğinin de altını çizdi. Bahçeli, "Düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır." dedi.