MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP İl Başkanları Toplantısı'nda çok kritik açıklamalarda bulundu. Bahçeli burada; Cumhur İttifakı'na, AİHM'nin Selahattin Demirtaş kararına ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masa teklifine değindi. Bahçeli, HDP'nin kapatılmasına ilişkin çağrısını yineledi ve Akşener'e, "Evine geri dön." dedi.

'DEMOKRASİYİ İSTİSMAR EDENLERE GEREKEN CEVAP VERİLDİ'

MHP'nin iftiralara bakmadan ve tuzaklara takılmadan demokrasi mücadelesini Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğünü vurgulayan Bahçeli, MHP'yi bu yoldan vazgeçirmek için çırpınacaklarını dile getirdi. Ellerinde kazma larla ve küreklerle Türkiye'nin kuyusunu kazanlara seslenen Bahçeli, Türk milletine zilleti reva görenlerden bizzat MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın hesap soracağını vurguladı. MHP il başkanlarının oynanan hain oyunların farkında olduğunu belirten Bahçeli, başkanlara işaret ederek, demokrasiyi istismar edenlere en iyi cevabın il ve ilçe kongreleri ile verildiğini dile getirdi.

Devlet Bahçeli, koronavirüs salgını seyrine göre 14 Mart 2021 tarihinde demokrasi şöleni gerçekleştireceklerini duyurdu. 14 ilçede ilk defa kongre yaptıklarını duyuran Bahçeli, MHP'nin ülkenin her noktasında olduğuna ve büyük kongreden sonra tarihi yolculuğuna yepyeni bir dinamizm vasıtasıyla devam edeceğine vurgu yaptı.

CHP, İYİ PARTİ VE HDP'NİN KANSIZLIĞI DİLLERİNE VURMUŞ

Türkiye'nin en önemli sorununun iç cephesindeki gedikler olduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli, CHP, HDP ve İYİ Parti'ye işaret etti. Bu partilerin iktidar devşirmek için çırpındıklarını söyleyen Bahçeli, ar damarlarından çatladığını veya kansızlıklarının dillerine vurduğunu söyledi.

AKŞENER, TERÖRİST DEMİRTAŞ'LA KAHVALTI MASASINA OTURMAYA KAFA YORSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masa kurma teklifini ciddiyetsiz bulduğunu söyleyen Bahçeli, anayasa taslağını hazırlayan partilere dikkat çekerek, bu partilerin masa teklifi yapmadan önce HDP'ye zeytin dalı uzatıp terörist olan Selahattin Demirtaş ile kahvaltı masası kurmadan evvel içine düştükleri zillete kafa yormaları gerektiğinin altını çizdi.

AİHM KARARINI TAKMIYORUZ, TANIMIYORUZ

HDP'nin kapatılmasına ilişkin kararının arkasında olduğunu söyleyen Bahçeli, yapılan hazine yardımlarının terör örgütlerine gitmesini istemediklerini altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde PKK terör örgütüne mensup kimseyi istemediklerini vurgulayan Bahçeli, Selahattin Demirtaş'a baktıkları zaman bir terörist gördüklerini dile getirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından alınan son kararı takmadıklarını kaydeden Bahçeli, Türk mahkemelerine yapılan bu hakareti reddettiklerini söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI 2023'TE YENİDEN İKTİDAR OLACAK

HDP'nin kapatılması gerektiği çağrısını yineleyen Bahçeli, bu çağrı üzerinden Cumhur İttifakı'nı sallamaya çalışanlar olduğunu beyan etti. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanlışa düşmüş ve acınacak bir durumda olduğunu vurgulayarak, kendisinin Cumhur İttifakı'nı kabul edecek yüreği olmadığını beyan etti. Bahçeli, 2023 yılının Cumhur İttifakı'nın tekrar iktidar olacağı yıl olarak kayıtlara geçeceğini savundu.