Türkiye'nin Doğu Akdeniz üzerindeki hamleleri doğrultusunda adeta tüm dünya ayaklanmış, Türkiye'yi bu yoldan caydırmak için her türlü oyuna başvurmuştu. Ancak Türkiye, hiçbir daim haklarından vazgeçmeyeceğinin vurgusunu yaparak Doğu Akdeniz'de faaliyet göstermeyi sürdürmüştü.

Tüm dünya, Türkiye'nin önünü kesmek için adeta bir araya geldi. İşte o kirli ittifaklardan biri, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş tarafından itiraf edildi. Gardaş, Yunanistan, Fransa ve Mısır ülkeleriyle bir araya gelip Türkiye'ye karşı ittifak yaptıklarını itiraf etti.

TÜRKİYE DÜŞMANLARI RAHAT DURMUYOR

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, İtalya Dışişleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 2020 Akdeniz Diyalogları kapsamında katıldığı oturumda İsrail'le olan normalleşme anlaşmasına, Türkiye-BAE ilişkilerine ve Libya meselesine değindi.

Gargaş, Doğu Akdeniz konusuyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Bu konuda Türkiye'ye karşı olarak Fransa, Yunanistan ve Mısır ülkeleriyle birlikte hareket ettiklerini ve jeostratejik bölgelerinin olmadığı yerlerde pozisyon aldıklarını söyledi.

Normalleşme anlaşmasına Joe Biden nasıl bir tepki verecek?

İsrail'le olan normalleşme anlaşmaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın öncülüğünde gerçekleşmişti. ABD seçimlerini kazanan Joe Biden'ın bu konuya nasıl bir tepki vereceğine değinen Gardaş, Biden'ın anlaşmaya hızlı bir şekilde destek verdiğini beyan ederek burada önemli olanın, iki başkan adayının siyasetinin değil Amerika politikası olduğuna dikkat çekti.

LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALARDA BAE'NİN ROLÜ

Libya'daki çıkarlarını ve Arap unsurlarının müdahalesini çok meşru gördüklerini söyleyen Gargaş, Berlin Konferansı'ndan sonra stratejilerinin, siyasi bir çözüm bulunması üzerinde değiştiğini söyledi. Libya'da neden bulunduklarının kayıtlarının mevcut olduğunu iddia eden Gargaş, "Biz Libya'ya paraşütle inmedik." dedi.