ABD'de yaşayan Nobel ödülüne sahip olan, Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla alakalı birtakım değerlendirmelerde bulundu. 

Aşı ve bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olmadığını belirten Sancar, bu sebeple konuyla ilgili Türk uzmanlarının söylediklerine herhangi bir katkıda bulunamayacağını söyledi. Sancar, "Türkiye'de olsam, Türk hekimlerin tavsiyelerine uyum sağlardım." değerlendirmesinde bulundu.

SAHTE HESAP AÇIP SANCAR'I AŞI KARŞITI GÖSTERDİLER

Bazı kimselerin, "Aziz Sancar" adını kullanıp Koronavirüs aşısına karşıt tweet paylaşımları yaptıklarını aktaran Sancar, bunun ayıp ve günah olduğunu dile getirerek, "Bunu yapan ve sahte olduğunu bile bile yanan kişiler kanunen takip edilmeli ve cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

'SADECE SAĞLIK UZMANLARINI DİNLEYİN' PAYLAŞIMI

Sahte Aziz Sancar hesabından yapılan, "Sadece sağlık uzmanlarının sözünü dinlemelerini tavsiye ediyorum" paylaşımını değerlendiren Sancar, bu tarz paylaşımların halkın kafasını karıştırabileceğini ve insanların aşı olmasına engel olarak hayatlarını tehlikeye atmalarına sebep olabileceğini söyledi.

AŞININ PARTİSİ YOKTUR

Sancar, şu ifadeleri kaydetti:

"Bunu neden yapıyorlar bilmiyorum ama aşının bir partisi yoktur. Aşıyı Çin'nden alıp Türkiye'de kullanılmasına karar verenler politikacılar değil, sağlık uzmanlarıdır. Rus, Amerikan veya Türk kardeşlerimiz tarafından Almanya'da üretilen aşılardan hangisinin daha etkili olduğunu bilmiyorum zira bu işin uzmanı değilim. Fakat Türkiye'nin, şu an mevcut olan aşıyı kullanıp sağlık uzmanları haricinde başka kimsenin sözünü dinlememelerini tavsiye ediyorum. Dedim ya, eğer Türkiye'de olsaydım kuyruğa girip, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşıyı yaptırırdım."