Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan Dağlık Karabağ krizi, Azerbaycan'ın zaferiyle son buldu. Azerbaycan halkı ellerine bayraklar alıp sokaklara dökülerek kıyasıya kutlama yaptı. Aliyev ve Azerbaycan halkı bir kez daha desteklerinden ötürü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

Ermenistan yenilgiyi kabul etti

Erivan'da ise halk mağlubiyeti hazmedemeyerek ayaklandı ve hükümet binasına saldırdı. Bazı Ermeni vatandaşlar, Başbakan Nikol Paşinyan'ın özel mülkünü dahi bastı. Öte yandan Paşinyan, yapacakları hiçbir şey olmadığını itiraf ederek yenildiklerini kabul etti ve Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ortak bir bildiriye imza atarak ateşkesi kabul etti.

Rus birlikleri 5 sene boyunca Karabağ'da

Rus birlikleri, Dağlık Karabağ bölgesinde 5 yıl boyunca güvenliği tesis edecek ve bu sure, tarafların talepleri doğrultusunda uzayabilecek. 

Hocalı katliamının intikamı alındı

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ı demir yumrukları sayesinde ateşkes imzalamaya zorladıklarını, ülkenin şu an içler acısı bir durumda olduğunu söyledi. Ateşkese gururla imza attığını söyleyen Aliyev, bu şanlı zaferleriyle birlikte Hocalı katliamına kurban giden her vatandaşın intikamının fazlasıyla alındığını ifade etti.

İŞTE DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİNİN YENİ HARİTASI!