27 Eylül 2020 tarihinde başlayan Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar günümüze kadar devam etti. Dağlık Karabağ bölgesindeki cephelerden gelen son bilgiye göre Azerbaycan ordusu hala tüm cephelerdeki kontrolü elinde tutuyor. Gece boyunca cephelerin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalarda Azerbaycan ordusu bir kez daha Ermenistan ordusunu bozguna uğrattı. Ermenistan ordusunda ağır kayıplar olduğu öğrenildi. 

Ermeni ordusu ağır kayıplarla geri çekildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından gelen son açıklamaya göre bölgedeki cephelerde çoğunlukla Hocavend ve Ağdere yönlerinde çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Tüm cephedeki kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu belirtildi. 

Gece boyu süren çatışmalarda Ermenistan ordusundan pek çok personel ve askeri teçhizatlar kaybedildi. Bu sebeple Ermeni ordusu geri çekilmek durumunda kaldı. 

Ermenistan iki ülke sınırında ateşkesi ihlal etti

Bakanlığın diğer açıklamasına göre Ermeni ordusundaki personeller iki ülkenin de sınırında ateşkesi ihlal etti. Askerlerin Gedebey, Daşkesen ve Tovuz illerinde bulunan Azerbaycan'a ait mevzilere ateş ettiği belirtildi.