Dağlık Karabağ üzerindeki haklı mücadelesi için her gün biraz daha fazla ilerleme kaydeden Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirdi. Ordusu bozguna uğrayan Ermenistan ise diasporası vasıtasıyla kendi ordusu için bağış toplayarak tekrar cepheye dönüyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, bu durumun engellemesi için Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelere Twitter hesabından seslenerek söz konusu bağışların toplanmasını engellemeleri için çağrıda bulundu.

Bağışlar Ermenistan ordusuna

Ermeni diasporası ile yönetilen hayır kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının topladığı bağış paralarının Ermenistan'ın saldırılarına harcandığını vurgulayan Hacıyecv, ayrıca paraların hali hazırda işgal edilmiş olan Azerbaycan bölgelerinde yasa dışı hareketlerin geliştirilmesi için kullandıldığına da dikkat çekti. 

 

Hacıyev, Ermeni diasporasının bu yöntem ile 30 yıldır sahtekarlık yaptığını belirterek Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Uluslararası Sözleşme'si ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına dikkat çekti. Bu bağlamda ülkelerin tedbir almasının şart olduğunu ve Ermenistan terörizminin duması için bu düzene karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.