Kardeş ülke Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi üzerindeki 30 yıllık hasretin sona ermesi için başlattığı harekatlar tüm hızıyla devam ediyor. Geçen haftalarda bu doğrultuda açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ateşkes çağrılarına çok sert çıkışmış, bebek katili Ermenistan'ın varlığı Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ bölgesinden temizlenene kadar operasyonlara devam edeceklerini vurgulamıştı. 

27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan'ın sivil yerleşkeleri hedef alarak gerçekleştirdiği saldırının ardından seferberlik ilan edilen Azerbaycan'da, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlık Karabağ'ın özgürlüğü için verdiği savaş devam ediyor. Bu bağlamda pek çok köyü özgür kılan Azerbaycan ordusundan gelen son dakika haberine göre 13 köy daha Ermenistan işgalinden kurtarıldı.

Azerbaycan ordusu, 13 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı.

CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV'DEN AÇIKLAMA

Twitter hesabından paylaşım yaparak, Gubadlı ilinde yer alan Kürt Mahrızlı, Alakurşak, Zilanlı ve Muğanlı köylerinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını aktaran İlham Aliyev, "Hocavend ilinin Dolanar ve Bünyadlı, Cebrail ilinin Dağ Tumas, Nüsüs, Helefli, Minbaşılı ve Veyselli, Zengilan ilinin Venedli ve Mirzehesenli köylerini işgalden kurtardı." ifadelerini kullandı.