Azerbaycan ordusu, tam 44 gün boyunca işgalci Ermenistan ordusuna karşı kararlı bir tavırla savaştı. Mücadelenin sonunda galip gelen taraf Azerbaycan oldu. Azerbaycan ordusu, devleti ve halkı, haklı mücadelelerinde galip gelmenin sevincini yaşadı.

AZERBAYCAN 27 YIL SONRA KELBECER ŞEHRİNE KAVUŞTU

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda Ermenistan'a, haksız yere işgal ettiği bölgeleri boşaltması için süre tanındı. Ermenistan'a bölgeyi boşaltması için verilen süre sona erdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 yıl boyunca Ermenistan'ın işgali altında bulunan Kelbecer bölgesi resmen Azerbaycan'ın oldu. Azerbaycan ordusu, 27 yıl sonra ilk kez Kelbecer'e girdi.

GÜZERGAHTAKİ MAYINLAR TEMİZLENDİ.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun işgalinden kurtarılan Kelbecer şehrine girdikten sonra çekilen ilk görüntülerini paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ordusunun bu yöndeki hareketinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalarda sona gelindi. Azerbaycan ordusu, güzergah boyunca geçişinde zorlanacakları dağ yolunu mayınlardan temizledi.

Haydut devlet Ermenistan, Kelbecer'de 511 vatandaşı şehit etti

Dağlık Karabağ bölgesinin civarındaki en büyük iller arasında yer alan Kelbecer şehrinde, 2 Nisan 1993 tarihinde; yani 27 yıl önce işgal başladı. Ermenistan güçleri, haksız yere işgal ettikleri Kelbecer bölgesinde katliam yaptı. 511 Azerbaycanlı vatandaş, bu hain saldırıda şehit düştü.