Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki sıcak çatışmalar hala devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ermenistan, Terter kentine bir saldırı gerçekleştirdi. Havan ve top atışlarının yapıldığı kentte hedef alınan yerleşim yerleri hasebiyle yaralılar olduğu öğrenildi. Saldırı yerel saate göre sabah saat 08.00'da başladı ve şiddetli çatışmalar tüm gece devam etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askeri öldürüldü, yaklaşık 130 tank ve zırhlı araç, 200'den fazla top ve füze sistemi, yaklaşık 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, yaklaşık 50 tanksavar silahı ve 55 otomobil imha edildi.

S-300 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ DE İMHA EDİLDİ

Tüm cephe hattındaki askeri operasyonlara son sürat devam edildiği bilgisini aktaran bakanlık, geçtiğimiz gün yaşanan çatışmalarda, hali hazırda işgal altında bulunan Hocavend ilinin Şuşakend bölgesinde Ermenistan'a ait 1 S-300 sisteminin de imha edildiği belirtildi. Ayrıca, kaybedilen bölgeleri geri almak üzere Madagiz yönünde toplanan Ermenistan askerlerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırının da bertaraf edildiği bildirildi.