Kalleş Ermenistan, Azerbaycan askerlerinin gücü karşısında çaresiz kalınca kalleşçe sivil yerleşkeleri bombalamaya başladı. Evleri bombalanan Azerbaycan halkı, evlerine yakın bir yerde konuşlanarak arabaların ve kamyonet kasalarının içinde yaşamaya başladı.

Azerbaycan halkı, ne olursa olsun topraklarını asla bırakmayacaklarını, her daim kendilerini destekleyen Türk halkına ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarını söylediler.

'TÜRK HALKINA, ERDOĞAN'A, AZERBAYCAN'A AŞK OLSUN'

Polatlı köyünden Reyhan Şirinova, öğretmenlik yaptığını belirterek köye yüzlerce bomba attıklarını, bu sebeple arabalara binip köy halkı olarak güvenli bir bölgeye kaçtıklarını belirttiler. 

Şirinova, "Biz bu savaşta haklıyız, işgalci Ermenistan ordusunun Karabağ'dan çıkmasını istiyoruz. Evlerimizde huzurlu yaşamak istiyoruz. Ordumuza güveniyoruz. Bu savaşta Türk halkı bize çok büyük bir destek verdi. Kardeş olduğumuzu bize hep hissettirdiler. Aşk olsun (yaşasın, varolsun) şanlı Türk halkına, aşk olsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, aşk olsun Azerbaycan'a." ifadelerini kullandı.

'TÜRK HALKINA MİNNETTARIZ'

Bir başka vatandaş Rüstemov Vagir, 9 gündür yolda olduklarını ve 6 kişi bir kamyonetin içinde yaşadıklarını belirterek savaşmak için gönüllü olduklarını söyledi. Vagir, "Bize her zaman sahip çıkan Türk milletine, Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. Erdoğan, bizim sesimiz soluğumuz oldu. Her yerde bize sahip çıktı. Türk halkına minnettarız." dedi.