Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Moskova'da düzenlenen zirve toplantısına katılmış, 11 buçuk süren toplantının ardından iki ülke arasında insani bir ateşkes yapılmıştı. Ancak "insani" kavramları olmayan haydut devlet Ermenistan, ateşkesi fırsat bilerek yeniden sivillere saldırdı. Düzenlenen hain saldırı sonucunda 9 şehit verildi, 43 sivil ise hala tedavi görüyor. 

Buna rağme Azerbaycanlı vatandaşlar cesaretlerinden hiçbir şey kaybetmiyor. Siviller dik duruşuyla adeta dünyaya örnek oluyor. Saldırıya uğrayan Gence'de yaşayan yaşlı bir kadın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve bu zorlu süreçte yanlarında olan Türk halkına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiklerini söyledi. 

CUMHURBAŞKANLARINA GÜVENİYORUZ, KAÇMAYACAĞIZ

Yaşlı kadın ifadelerinde şunlara yer verdi:

"Türk milletine güveniyoruz, onların Cumhurbaşkanına güveniyoruz. O bizim kardeşimizdir, canımızdır. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Burada oturuyoruz, zulüm çekiyoruz ama evimizden kaçmıyoruz. Ermenilerden kaçmayacağız."

ERMENİSTAN YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Aliyev de insanlık suçu işleyen Ermenistan'ın yaptıklarının hesabının sorulacağını belirterek, "Rusya'nın arabuluculuğundaki müzakerelere saygısızlık ve Ermeni faşizminin tezahürüdür. Bu alçakça saldırı Azerbaycan halkının iradesini asla kıramaz! Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetimi bu suçların sorumlusudur. Azerbaycan, tüm bunlara gereken yanıtı verecektir." dedi.