Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamış olduğu verilere göre, Dağlık Karabağ’da çatışmaların yine alevlendiği 27 Eylül'den, çatışmaların sona erdiği 10 Kasım’a kadar 2783 asker yaşamını yitirdi. 100'den fazla askerden haber alınamadı. 1245 askerin yaralandığı ve halen hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

EŞİ BENZERİ OLMAYAN OPERASYONLARDAN BİRİ

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı :

"Dağlık Karabağ'da bulunan Şuşa’nın kurtarılması, dünyadaki savaş tarihinin eşi benzeri bulunmayan operasyonlarından biridir. 30 senedir hayalini kurduğumuz topraklarımız, şehitlerimizin kanı ve canları pahasına işgalden kurtarılmıştır."

ARAMA VE KİMLİK TEŞHİSİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Ermenistan Sağlık Bakanlığı 28 Kasım’da, çatışmalar esnasında 2660 askerin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Ermenistan Sağlık Bakanı Arsen Torosyan, bu sayının kesin olarak doğru olmadığını, yaşamını yitirenlerin aranması ve kimliğinin teşhisine yönelik çalışmaların sürdüğünü beyan etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çatışmalar durduktan sonrasında 13 Kasım’da iki yandan 4 binden fazla bireyin yaşamını kaybettiğini, 8 bin yaralının bulunduğunu ve on binlerce vatandaşın bulundukları yerden göçmek zorunda kaldığını söylemişti.