27 Eylül 2020 tarihinden bu yana devam eden Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan tüm güçlerini kullanarak haklı davasını kazanmaya çalışıyor. Ancak her daim kalleşliğini konuşturan Ermenistan savaş ve insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, haydut devlet Ermenistan tarafından yapılan saldırılarda şehit düşen sivil sayısının 64 olduğunu kaydetti. Ermenistan, sahada Azerbaycan'a karşı hiçbir şey yapamayınca sivil halkın yaşadığı köylere füzeli saldırılar gerçekleştiriyor.

ERMENİSTAN PKK TAKTİKLERİYLE SALDIRIYOR

Hacıyev, Ermenistan'ın PKK terör örgütü mensubu teröristlerle temas içinde olduğunu söyledi. Irak'ta bulunan teröristlerle temas kurduklarını ve savaşta PKK'ya ait taktiklerin kullanıldığını söyleyen Hacıyev, bu teröristlerin Ermenistan safında yer alarak savaşa katıldığını da belirtti.

SİVİL UÇAKLARDA SİLAH TAŞIYORLAR

Ermenistan ordusu silah ve mühimmat sıkıntısı çekiyor. Hacıyev, bu bağlamda Ermenistan'ın sivil uçakları silahlarla donatarak cepheye silah taşıdığını söyledi.

ABD'deki müzakerelerden umutluyuz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ABD'de üzerinde gerçekleştirilecek olan müzakerelerin çok önemli olduğunu söyleyerek her zaman müzakerelere açık olduklarının altını çizdi.