Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz gün AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarından Fransız Stephane Viscont ve ABD'li Andrew Schofer'i kabul etti.

Kabulde, Dağlık Karabağ çatışmalarında Minsk Grubu'nun çözüm hususunda hiçbir rol oynamadığını belirten Aliyev, "28 yıldır bunu yapmaya yetkisi vardı." ifadelerini kullanarak bölgedeki durumun değiştiğini ifade etti.

'BURAYA GELMEK SİZİN FİKRİNİZDİ, BEN DAVET ETMEDİM'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, AGİT heyetini Bakü'ye kendisinin davet etmediğini söyleyerek, "Buraya kadar gelmek sizlerin fikriydi. Kameraların önünde tekrardan söylüyorum, Minsk Grubu'nu buraya ben davet etmedim. Fakat bana 'Minsk Grubu buraya gelmek istiyor' dedikleri zamam bir mahzuru olmadığını söyledim, belki bana söylemek istedikleri bir şeyler vardır diye konuştum." dedi. 

'BİZ ESKİ CUMHURBAŞKANLARI YENDİK, PAŞİNYAN KİM Kİ?'

Aliyev ayrıca Eski Ermenistan Cumhurbaşkanlarından Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan'ın birer savaş suçlusu olduğunu belirterek aslında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı değil de onları yendiklerini ifade etti.

Aliyev, "Biz aslında onları yendik. Onlar da bütün sorumluluğu Paşinyan'a yıkmaya çalışıyorlar. Önceden de söylemiştim, Paşinyan kim ki? O sadece Sarkisyan ve Koçaryan rejimine karşı protesto dalgası arasından iktidara gelmiş rastgele bir adamdır." ifadelerini kullandı.