Ermenistan insani ateşkesi üçüncü kez ihlal etti. İhlalin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev canlı yayında açıklama yaptı. Sürekli olarak Azerbaycan'ı ateşkes yapmaları hususunda uyaran ülkelerin Ermenistan'a silah yardımı yaptığını ve ülkelerin adlarının listesinin elinde olduğunu vurgulayan Aliyev, "Ateşkesi isteyen niye silah gönderir?" diyerek söz konusu ülkelere sert çıkıştı.

ALİYEV: BİZ TARİHİ ADALETİ TESİS EDİYORUZ

Savaş meydanında tarihi adaleti tesis ettiklerini vurgulayan Aliyev, bir kez daha Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu vurguladı. Son zamanlarda Ermenistan lobi teşkilatlarının yanlış bilgi yaydığını söyleyen Aliyev, "Ermeni yalanının karşısına hiçbir argüman getirememiştir. Bütün dünyaya, canlı formatta, Dağlık Karabağ'ın bizim toprağımız olduğunu Münih'te kanıtladık." dedi.

 

 

BİZ TOPRAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ

Aliyev, ortaya yeni yalanlar atıldığını vurgulayarak topraklarını işgal edenlerden kurtarmaya çalıştıklarını ifade etti. Çeşitli ülkelerin Azerbaycan'a sulh, ateşkes çağrısı yaptığını belirten Aliyev, ateşkesi bozanın Ermenistan olduğunu ve bu ülkelerin Ermenistan'ı savunduğunu söyledi.

Bunların parası nereden geliyor?

Ateşkes çağrısı yapanlara, "Düşmanlarla daha ne kadar müzakere yapacağız?" diye soran Aliyev, bugünkü 8 saatlik insani ateşkesin de Ermenistan tarafından alçakça ihlal edildiğini duyurdu. Ateşkes isteyenlerin Ermenistan'a silah yolladığını söyleyen Aliyev, bu ülkelerin bir listesinin elinde olduğunu da belirtti.

Azerbaycan'ın kimseden bir şey istemediğine dikkat çeken Aliyev, hukuka aykırı hiçbir hamle yapmadıklarının da altını çizdi. Arabulucu ülkelerin tarafsız olması gerektiğini söyleyen Aliyev, şu ana kadar Ermenistan'a ait yüzlerce tankın ve 6 adet S-300 hava ve füze savunma sisteminin imha edildiğini belirterek, "Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?" dedi.

17 köy daha işgalden arındırıldı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin ilerleyişi devam ediyor. Bu bağlamda kuvvetlerin 17 köyü daha Ermenistan'ın pis varlığından temizlediği belirtildi.